fredag, april 29, 2016

Skönhetstips på en fredag



När jag var på H&M senast så fastnade jag på deras skönhetsavdelning. Jag har länge velat testa deras nya linje och nu blev det av! Deras smink genomgick en makeover förra året, och nyligen så lanserades en Conscious-kollektion med bland annat deodorant och body lotion, och det var jag nyfiken på. Deodoranten luktar behagligt men jag tror att det kan ta lite tid att vänja sig vid den, vanliga deodoranter har ju en hel massa obehagliga inredienser, men de är effektiva mot svettlukt! Jag tycker det är kul att det finns en mer miljö-och hudvänlig budgetlinje.


Jag älskar läppstiften! Cream lipstick är krämigt och pigmentrikt och sitter bra, liksom Sheer lipstick som inte är lika täckande som Cream, men ändå färgrikt. Jag införskaffade också en ögonpenna och BB Cream, och båda var bra. Mest imponerad var jag av ögonpennan som var lätt att applicera och som satt väldigt bra! Allt smink kommer också i många olika färger och det gillar jag. Prisvärt och pigmentrikt!


Så det var dagens skönhetstips! Ha en fin fredag och helg!

torsdag, april 28, 2016

Sno stilen: Reese Witherspoon



Reese Witherspoon och jag har kanske inte så mycket gemensamt, men vi har båda vågat oss ifrån skinny jeans och satsat på lite utsvängda nu i vår! Mina blå, hennes vita, men iallafall. Snyggt är det!

Skjorta i linne från H&M, vita jeans från H&M, skor från H&M, solglasögon från H&M och väska från ASOS.

söndag, april 24, 2016

Söndagssvep, 24 april 2016



God morgon vårsöndag!


Jag gillar den här linnejackan från Wrap London. Snyggt fall, färg och form! 


Fina halsband med månadsstenar från Wanderlustlife Jewelry.




Jag vill ha den här uppblåsbara fåtöljen i sommar! Eller varför inte en donut att ha i poolen?


Åh, sa jag att jag älskar linne? Jag skulle gärna kunna köpa allt hos The Linen Works.


Miranda Kerr är tjusig i svart och vitt.


I sommar vill jag klä mig som Karlie Kloss i lång skjortklänning!


Följer ni Julia Engel på Instagram och Snapchat? Just nu är hon i Italien och det får mig verkligen att längta dit!


Jason Bourne är tillbaka! Jag älskar en bra actionrulle.




Grillade eller rostade citroner är så gott, den här salladen blandar dem med tomat och lök!


De här våfflorna är glutenfria och veganska, jag testade att göra dem igår och de var goda men de fastnade i våffeljärnet! Kanske bättre lycka nästa gång?


Min mamma skickade bild på första rabarberpajen för i år, och jag blev inte så lite sugen! De här små portionspajerna med maräng ska jag nog testa att göra.


Margarita är nog min favoritcocktail, och den här med ananas får mig att vilja gå ut och dansa!



fredag, april 22, 2016

Four Fit Challenge - resultat



Så det här har varit min garderob i veckan! En blå skjorta, blå jeans, vit tröja och en randig kjol. I måndags: skjorta + jeans. Tisdags: kjol + tröja. Onsdags: skjorta + jeans. Torsdags: skjorta + kjol + tröja + jeans. Fredags: jeans + annan tröja eftersom allt annat är på tvätt! 

Jag är åtminstone glad att det gick så bra som det gjorde, jag fick tvätta skjortan en gång i onsdags och sen igår när jag hade spillt mat och Anders kräkts på mig, så var det bara att ge upp. Men det är en väldigt kul utmaning och det får en att tänka efter på vad man egentligen behöver i ens garderob, och också när man köper nytt att försöka matcha det som finns i garderoben redan. Till exempel så älskar jag den där kjolen, men den används inte så mycket eftersom jag inte har så mycket som matchar den! Å andra sidan så tycker jag det är kul med lite annorlunda plagg, jag är inte den som bra har tre färger i garderoben, så då behövs fler plagg för att få ihop allt! Men som sagt, tänkvärt!

Idag är det förresten Earth Day, så det passar bra att tänka lite extra på vad man gör för miljön och hur man kan återvinna och använda saker på nya sätt!

torsdag, april 21, 2016

Föräldrafunderingar


Jag umgås med några andra mammor här i Lytham, med bebisar i Anders ålder, och nu börjar de flesta av dem planera inför framtiden. De flesta har mammaledighet som räcker i 9-12 månader, så den börjar alltså lida mot sitt slut. Det är inte många som känner sig så sugna på att gå tillbaka till heltidsarbete igen, några vill inte gå tillbaka alls! Och i de här diskussionerna så slås jag av två saker:

1. Det är bara mammans jobb det pratas om, hur många timmar hon ska arbeta, om hon ska arbeta överhuvudtaget. Det är ingen som väntar sig, eller ens verkar vilja, att pappan kan gå ned i tid för att på så vis underlätta för mamman att återgå till arbetet. Det är oftast till syvende och sist en ekonomisk fråga, hur mycket måste mamman tjäna för att det ska vara hållbart att skicka barnet till förskola/nanny, något som kostar de flesta mellan 9000-15000 sek/månad?

2. I Sverige känner jag inte att det diskuteras på samma sätt, utan där förväntas både mamman och pappan jobba. Som förälder har man rätt till att bara jobba 80%, vilket skulle betyda att barnet skulle behöva spendera mindre tid på förskolan, men det verkar inte vara så många som faktiskt utnyttjar den möjligheten?

I England så ser man ju direkt att barnomsorg är dyrt. Om man räknar på vad man kanske spenderar på bil+bränsle för att ta sig till och från jobbet + kostnaden för barnomsorg, ja, då kanske det är svårt att få det att bli ekonomiskt försvarbart. I längden är det såklart alltid bättre för eknomin att arbeta, om man tänker på löneutveckling, pension, mm, men det måste också kännas värt det. Vad är tid med ens barn värt? I Sverige behöver ju inte den frågan uppstå, då kostnaden för barnomsorg bara är en bråkdel av vad man betalar i England, men nog är det konstigt att inte fler ändå frågar sig det? Med en otroligt bra och flexibel barnomsorg, som knappt kostar något, så borde ju fler föräldrar kunna spendera mer tid med sina små barn. Jag läste en bra kommentar någonstans, om att de flexibla förskolorna i Sverige kom till för att mammorna skulle kunna komma tillbaka ut i arbetslivet, men att det i längden bara betyder att papporna fortfarande inte behöver ta det ansvar som de borde ta. Det ligger något i det.

måndag, april 18, 2016

Four Fit Challenge - är ni på?


Fyra plagg under en arbetsvecka, hänger ni på? Underkläder, träningskläder, ytterkläder och arbetsuniform är undantaget, men annars ska man bara använda fyra plagg. Jag ska försöka hänga på! Jag måste fundera lite på vilka kläder jag ska välja, men kjol, jeans och så två tröjor tänker jag. Först och främst ska man vädra, men man kan också tvätta om det behövs. Med en bebis som fortfarande kräks ibland så får jag kanske ge mig själv lite spelrum, men jag ska göra mitt bästa!

Hänger ni på?

Läs mer om Four Fit Challenge och se filmen om varför ni ska hänga på här!

söndag, april 17, 2016

Söndagssvep, 17 april 2016



God morgon vårsöndag!




Vacker klänning med fin ryggskärning från Seasalt.


Härlig känsla med nya kollektionen hos &Other Stories.


Jag gillar de söta små lamporna från A Lovely Little Company.


Nu har vi sett BBCs version av John le Carrés The Night Manager, och jösses vad det var bra! Har ni möjlighet så se den!


Ni i USA kanske redan kollar på Fixer Upper, men det är mitt nya favoritprogram! Äkta makarna Chip och Jo hjälper par att renovera hus, och det finns ju många liknande program även i Sverige, men Chip och Jo har så härlig kemi! Här kan ni kika in i deras hem!


I sommar kommer Me Before You på bio, och den ska jag absolut se! Näsdukarna redo!


Förra månaden var Blake Lively och Ryan Reynolds på galamiddag i Vita Huset. Hur snygg är inte Blake?


Liv Tyler är lika vacker som alltid på promenad i regnet i New York.


Jag älskar Kate Hudsons gula byxor! Lite för långa kanske, men färgen är perfekt!


Taylor Swift är oigenkännlig på Vogues omslag!


Läcker fläta att inspireras av!


Hur fantastisk är inte denna vägg? Jag vill ha ett sådant sovrum!






Vilken är J.K Rowlings favoritkaraktär i Harry Potter? Det behövs fler dialekter i svensk film! Tänk om man skulle ringa Sverige och få prata med statsministern! Kate och William har varit i Indien på statsbesök och som vanligt är det mest fokus på hennes utseendetrist! Den här bilden på en mamma som ammar sina två döttrar har väckt stor uppmärksamhet! Ha en fin dag!

tisdag, april 12, 2016

Drakar



I söndags var det ett gäng drakflygare på grönområdet nere vid stranden i Lytham. Alltså, jag älskar när folk nördar ned sig i något specialintresse! Drakar, liksom, vem kunde ana hur mycket det finns att veta om dem?! För oss amatörer är det roligt bara att få se dem vaja i vinden!

måndag, april 11, 2016

April Showers Bring May Flowers



Ja, i England finns talesättet "April Showers Bring May Flowers", alltså, om det regnar i april kommer maj månad att blomma! Det hoppas vi på! Till dess kommer några tips på regnjackor som faktiskt är snygga. Det har verkligen kommit en massa snygga regnjackor under de senaste åren, det tycker jag är kul. Vi är ofta ute även om det regnar och då är det kul att inte behöva ha ett vanligt regnställ på, för ja, det är praktiskt, men snyggt? Nej, tyvärr!

Från vänster, medurs:

Svart- och vitblommig jacka från Joules, randig och mönstrad från Boden, blå från Hunters, kartmönstrad från Boden, svartvit onesie från ASOS, blommig från Seasalt Cornwall, randig från Lindex, turkos från ASOS, randig från Joules och kort grön från Seasalt Cornwall

söndag, april 10, 2016

Söndagssvep, 10 april 2016



God morgon söndag!


Mockajackan från F&F är i en helt fantastisk färg!


Söt pyjamas från Rosie for Autograph hos M&S.


Söt hatt till sommaren.


Den här supersöta påsväskan i det perfekt rosafärgade lädret får mig att dregla!


H&M nya Conscious-kollektion är helt fantastisk fin!


En helt fantastisk våningssäng är det här! Tänk om man hade den takhöjden!






De här vaniljbullarna ska jag testa!


Lite snabbare lyxfika, men säkert minst lika gott, är den här smördegsinbakade chokladkakan!


Kate Beckinsale är alltid elegant, kolla in de där skorna!


Eddie Redmayne och gravida frun Hannah vandrade runt i Paris i veckan.


Just nu lyssnar jag på Nick Jonas & Tove Lo och låten Close. Bra! Gillar videon också! Mer svenskt, Zara Larsson sjunger på Tinie Tempahs nya låt Girls Like och Rebecca Ferguson är med i filmen Despite the Falling Snow. Fler filmer jag vill se är Criminal och Mike and Dave Need a Wedding Date!


Nagellackstillverkaren Essie fyller 35 år och firar med en jubileumskollektion. Jag tycker det nya Sverige-numret, som turister kan ringa till, är en riktig rolig idé! Projektet Supermjuka Hjältar visar de klassiska superhjältarna i lite annorlunda situationer, skriv ut och låt barnen färglägga! Jag gillar den här listan över 9 fina saker till barnen. Modellen Erin Hetherton berättar om hur hon blev tillsagd att gå ned i vikt av Victoria's Secret. Alltså, så skrämmade men roligt att lyssna på den här Trump-supportern. Ha en finfin dag!