torsdag, juni 30, 2016

Blåbär, blåbär, blåbär!



Jag har aldrig tidigare sett blåbär i detta land. Alltså, nu snackar vi svenska blåbär som är blå inuti och smakar gott, inte den amerikanska varianten som är stora, vita inuti och rätt så smaklösa. Jag trodde inte mina ögon när jag gick förbi frukt-och grönsakshandlaren och såg små korgar med blåbär. Plockade i Polen minsann! I England heter den svenska stilen på blåbär bilberries, pratar man om blueberry så är det den amerikanska varianten som menas. Easy peasy.


Så vad gör man med alla dessa blåbär? Dyrt som guld, typ, så jag var tvungen att fundera ett tag, men sen föreslog Engelsmannen blåbärsbullar, och egentligen, finns det något svenskare än kanelbullar med blåbär i? 


Jag rotade fram Leilas recept på blåbärsbullar, och himlans vad gott det blev! De något sura bären till den söta degen, mums, mums! För lite snyggare bullar lägger man dom i en form (de flyter ut rätt så mycket) och vill man få till ett snyggt kondisutseende på dom så låter man bullarna svalna, sen doppar man toppen i smält smör och sen i socker. När vi kommer till Sverige så kommer jag plocka blåbär och baka blåbärsbullar i mängder!


Och sen är ju faktiskt blåbär godast som de är, med mjölk. Eller som här, på en enkel vetedeg i gammeldags blåbärskakor. Det enkla är ofta de godaste!

onsdag, juni 29, 2016

tisdag, juni 28, 2016

Parad genom Lytham



I helgen var det Lytham Club Day med parad genom centrum. Jag, som älskar säckpipa, gillade den här gruppen som spelade så vackert! Det är något speciellt med säckpipa, jag får lite gåshud när jag hör det!


Här kommer Darth Vader med en Stormtrooper! The Club Day är ett tillfälle för klubbar, skolar och diverse föreningar att visa upp sig. Vilken förening herr Vader tillhörde vet jag inte, men jag gissar att ingen vågade ifrågasätta honom!


Här är Lytham's Rose Queen! Det är tydligen en stor grej och jag tror det är något med kyrkorna här i Lytham. Det är en stor ära, typ lite grann som att bli vald till lucia, beskrev en annan svenska här i området det som.


Sen fanns det några wannabe-rose-queens i paraden också, i vackert  dekorerade vagnar.


Ser ni Engelsmannen? Han hade röda byxor på sig så jag lätt kunde se honom! Han hjälpte till att bära Alfreds skolas flagga och där bakom kan ni kanske skymta Alfred också. En fin dag!

måndag, juni 27, 2016

Kaos efter Brexit


Just nu är det svårt att tänka på något annat än Brexit. Vad kommer att hända? För att citera Just D: "ingen som vet, ingen som vet!" Så känns det verkligen. Debatten innan folkomröstningen var otroligt infekterad. Remain-kampanjen, alltså de som ville vara kvar i EU, anklagades av Leave-kampanjen för att driva "project Fear" där de bara raddade upp allt dåligt som skulle hända med landet utanför EU. Scaremongering (panikspridning/skrämselpropagande) är ett ord som har använts otroligt mycket. Leave-kampanjen har å sin sidan inte haft särskilt många argument alls, förutom att hävda att allt Remain säger är fel. Ja, och så ljuga förstås. Nigel Farage, en ledande högerpolitiker som var för Leave, har blivit hårt kritiserat för användandet av en poster som visar syriska flyktingar på väg in i Albanien och Leave har också tagit tillbaka det vallöfte de gav om att de pengar som nu skickas till EU istället ska gå till sjukvården, och sagt att det var ett misstag från deras sida. Det är med den informationen som brittiska folket har valt att lämna EU på. Det känns stabilt, eller inte.

Boris Johnson, den ledande politikern bakom Leave, har nu kommenterat det hela med att säga att Storbritannien fortfarande är en del av Europa och att de bara ska ta sig ur EU för att slippa dess krångliga lagar och regler, men ha kvar fri rörlighet och en öppen marknad. Ungefär som The Sunday Times AA Gill skrev innan folkomröstningen:


Och nu då? Som sagt, ingen som vet. Premiärminister Cameron har sagt upp sig och lämnat stafettpinnen på golvet, men ingen verkar riktigt vilja ta upp den. Boris ses fortfarande som den mest tänkbara kandidaten, men jag tvivlar på det. UKIP vill att det ska vara en Brexit-regering, så de förväntar sig Boris, men jag tror att de konservativa kanske inte är riktigt lika sugna på det. För att ena ett land som är så djupt splittrat, tror jag det vore bättre med en kandidat som inte är så fullt kopplad till Brexit. Många diskuterar att Boris har missat sin chans, det är många som inte alls vill ha honom där, till och med Jamie Oliver lägger sig i och säger att blir Boris premiärminister, ja, då lämnar han landet! Även oppositionen tampas med en stor kris. Många i partiet är missnöjda med Labour-ledaren Jeremy Corbyns sätt att hantera debatten innan folkomröstningen och klagat på att han var för osynlig. Hälften av hans skuggkabinett har sagt upp sig. Krisen är stor både hos the Tories och i Labour.

Det har också rapporterats om hatbrott riktade mot EU-immigranter efter folkomröstningen. Och det är bara skrämmande.

söndag, juni 26, 2016

Söndagssvep, 26 juni 2016



I fredags vaknade jag upp med känslan av att hela världen omkring mig höll på att krackelera. EU-immigranter känner sig inte välkomna i Storbritannien längre, frågan är om vi kommer kunna bo kvar här, och även om det inte tekniskt sett är mitt land, så håller jag med om att: "I want my country back!" Det var de äldre som röstade bort de yngres vilja att stanna kvar i EU. Ja, och så hade vi ju de som desperat googlade vad EU var efter att valet avgjorts. Och efter att en yrvaken, förvirrad och upprörd Engelsman åkte till jobbet i fredags, så fick jag ett meddelande några timmar senare: "In a f%&ed up world, I'm so glad I have you guys to come back to". Right back at ya


Härligt somrig outfit från &Other Stories.


Blommig klänning från Cath Kidston.


Söt bokstavstavla från Little Low.


Blake Lively är fin i fladdrande långklänning lite otippat matchat med en jeansjacka. Och det visar sig att Blake är lika besatt av instagrammaren Old Joy som jag!


Victoria Beckham visar att gult absolut inte är fult!


En härlig uteplats får lite skugga med ett tyg! Så fint hos Irene's Greenhouse.


Inspirerande rum för trångbodda!


En av de bästa sakerna att komma ur England är ju Eton Mess, och i tårtform måste det vara fantastiskt gott!




Och till det kanske en liten gindrink med bjärnbär?


Halleluja! Nu finns en leksaksbutik i Farsta med leksaker fri från våld och könsstereotyper! Jag har en kompis som kommer från Hawaii, och hon säger att ö-livet verkligen inte passar alla, och det kan jag förstå, men jag skulle gärna dit på semester! Ny musik från Ingrid Michaelson! Och så några sista ord om EU-valet, från Financial Times kommentatorssektor.

söndag, juni 19, 2016

Söndagssvep, 19 juni 2016



God morgon söndag!


Åh, härligt somriga culottes hos ASOS.


House of Harper visar upp den läckra solklänningen från J. Crew.


Kortni Jeane gör superfina badkläder för både vuxna och barn, nu kan man matcha mamma, pappa, barn om man vill!


Banana Republics rea finns den här lilla snyggingen!


Hos Hilke Indesign finns en massa fint, som dessa marmorbord till exempel.


Kika in i det här härliga hemmet!


Gwyneth Paltrow öppnar på dörren till sin lägenhet i New York. Som passande nog är till salu!


 Brooklyn Deckers hem är mysigt!


Italienska Giovanna Battaglia gifte sig med svenska Oscar Englebert på Capri, och vilken fest!


Randiga sommarisbitar!


En Iced Lavender Latte kanske vore något till söndagsfrukosten?


En riktigt matigt god sallad.


En gång i tiden följde jag slaviskt Grey's Anatomy, men nu har jag inte sett ett avsnitt på länge. Här är 15 känslosamma ögonblick vi minns från Grey's! Här tipsas om 10 härliga ställen att beöska i Paris. Lite närmare är Gotland, och Lantliv har listat sina favoritplatser på ön. I Modena i Italien ligger världens bästa restaurang. I Sverige är det förbjudet att hemskola sina barn. men svenska Caroline hittade en lösning och numera kör hon unschooling med sina barn. Inspirerande läsning. Ha en härlig söndag!

torsdag, juni 16, 2016

En värld i förändring


När jag var liten var jag rädd för att det skulle bli krig i Sverige. Jag tror det var någon gång i mellanstadiet, det kan även ha varit tidigare, men det var då, när människor flydde kriget på Balkan och några kom till säkerheten i Sverige, som jag verkligen började förstå vad krig var och hur det påverkade människor. Det började en kille i vår klass, Igor, som snabbt lärde sig svenska och blev en del av gemenskapen. Jag kommer ihåg att hans far anordnade en fotoutställning med bilder från deras hemland, och jag tittade på bilderna och förvånades över hur vackert det varit! Bilderna jag sett från kriget på Balkan var sönderbombade hus, förstörda vägar och gråtande människor, men här visades bilder på azurblått hav, gröna träd, vackra hus och glada människor! I min hjärna fick jag inte riktigt ihop bilderna!

Så jag kommer ihåg hur jag låg i sängen i mitt flickrum och tittade ut över träden i skogen bakom vårt hus. Jag föreställde mig krigsflygplan komma flygande över trädtopparna och släppa bomber över vårt land, över vårt hus. Föreställde mig brinnande träd och att tvingas fly. Jag lugnade mig själv med att vi visste bättre, de innan oss hade överlevt krig och vi visste att det inte var värt det. Jag kunde somna lugnt efter det.

Men nu lever vi i en värld mer våldsam och separerande än någonsin förut. Det är terrorbrott och explosioner, rasistiska åsikter har blivit något nästintill normalt och mitt i allt står jag och undrar hur det kunde bli så här? Visste vi inte bättre?

Om en vecka går Storbritannien till val om de ska vara kvar i EU eller lämna det. En legitim fråga i sig, men så här en vecka innan valet domineras frågan helt av invandring. Invandrare är roten till allt det onda, enligt de mest hårdnackade EU-motståndarna. Jag är med i en grupp med svenskar i Storbritannien på Facebook, och många av oss har samma känsla av overklighet. Bara de senaste månaderna, veckorna, har det helt plötsligt blivit accepterat för människor att ha rasistiska åsikter, tunt beslöjade som att man vill det bästa för sitt land. Som utlänning känns det här naturligtvis inte bra, EU är inte perfekt och det finns mycket som kan ändras, men Storbritanniens alla problem kommer inte lösas bara genom att lämna EU, knappast, och alla problem är inte orsakade av utlänningar. Och om de lämnar EU, ja, då är Engelsmannen och jag väldigt sugna på att lämna Storbritannien, för jag vill inte bo i ett land där jag och min familj inte känner oss välkomna.

Samtidigt, på andra sidan Atlanten, är Donald Trump en kandidat till presidentposten. Att bli den mäktigaste människan i världen. En man som sagt att han vill bygga en mur mot Mexiko och förbjuda alla muslimer att komma in i USA.

Vart är världen på väg? Vet vi inte bättre?

söndag, juni 12, 2016

Söndagssvep, 12 juni 2016



God morgon söndag!


Härlig kjol från Gina Tricot.


Off the shoulder är verkligen trendigt nu! Den här finns hos GAP.


Gardner and The Gang har samarbetat med skådisen Jaime King och gjort unisex-kollektionen The Lion's Heart. Några plagg finns också i vuxenstorlek så vi kan matcha våra barn!


Jools Oliver har kommit med en ny Little Bird-kollektion, och hur söta är inte de kläderna!


I have a thing for crazy china! Ja, visst är det lite roligare med kul porslin!


Nu är tid för jordgubbar! Den här smulpajen med pistagenötter verkar så god!


Och tequila med jordgubbar. A match made in heaven.


En sidorätt till det grillade i sommar, sötpotatis med dipp!


Helvitt kan vara knepigt, men det här hemmet är mysigt med vitt!


Jessica Alba pratar om sin livskris över att vara en sexsymbol. Ja, de rika och kända har sina egna problem!


Och i Vouge pratar Renée Zellweger om nya Bridget Jones-filmen.


Förra veckan var det Liv Tyler, den här veckan är det Olivia Wilde som klär bebismagen i hängselbyxor! Här med sonen Otis.


En till bebismage är det på Nicky Hilton i volanger och med en väldigt söt väska!


Det här visar varför man ska ha på sig säkerhetsbältet när man flyger! De här kvinnorna är de rikaste self made women i USA.  Och läs den fascinerande historien om Elisabeth Holmes, som toppade den listan förra året, och nu inte ens är med på den. 24 saker som kvinnor över 30 bör bära. Tips på hur man får bort envisa fläckar på kläder. Kolla vilken skillnad det blir med tapet i dessa rum! Blommar fortfarande syrénen? Då finns de här fem recepten på vad man kan göra med blommorna! 73 frågor med James Corden. Just nu lyssnar jag mycket på Melody Gardots Preacherman, så bra! Ha en fin söndag!